Om mig

Dipl. dansinspiratör i Frigörande Dans

Cert. i DMTT-metoden (Dance & Movement as a terapeutic tool)

Dipl. samtalsterapeut i psykosyntes

Vill du dansa?

  • Jag leder dans på lokal, i första hand i Stockholmsområdet.
  • Har även dans digitalt via Youtube.
  • Vill du ordna ett danstillfälle för dina vänner, organisation, föreningen eller liknande? Kontakta mig för offert.

Jag heter Lisa Hjulström och leder Frigörande dans sedan 2008.

En av mina passioner är att sprida glädjen att få dansa och röra sig fritt. Att leda dans är för mig en kreativ process, där jag till varje danspass sätter ihop ett förslag till guidning och letar fram passande och inspirerande musik.

Mitt intresse för Frigörande dans började 2005 då jag fick möjlighet att prova på Frigörande dans i samband med att jag utbildade mig till samtalsterapeut inom Psykosyntes. Då öppnades en ny dörr för personlig utveckling hos mig, där jag för stunden kan lämna det intellektuella och vara närvarande i här och nu.

Utbildning

Jag kände att frigörande dans kan vara ett komplement till samtalsterapi. 2007 gick jag en ledarutbildning för Karin Swanström i Stockholm. Karin som jag tidigare har dansat med och fått inspiration av. Det gav mig lust att utöka min utbildning inom frigörande dans. 2008 gick jag Anne Grundels ledarutbildning inom Frigörande Dansakademin. www.fridans.nu

2012 påbörjade jag en utbildning inom Dans och rörelse som terapeutiskt verktyg för Monika Thelin och Nita Gyllander som båda har stor kunskap och erfarenhet inom dansterapi. 

Dansledarerfarenhet
Sedan 2008 leder jag dans på lokal i Stockholmsområdet.
Under pandemin, flyttade jag över min dans digitalt, något jag fortsatt med även efter pandemin. Det ger en möjlighet för deltagare att dansa hemma och de kan delta från hela landet.

Under 2014-2020 var jag anlitad av Studieförbundet Vuxenskolan för att leda dans för personer med funktionsvariationer. Det var en givande erfarenhet att mötas och leda dem i dans och rörelse.

Jag är medlem i Frigörande Dans Föreningen. Där jag under många år varit ordförande.

Wheelstream
Företagsnamnet har för mig två betydelser, det ena är att det är mitt efternamn på engelska. Det andra och det som jag vill att du ska tänka på är vattenströmmarna i ett vattenhjul. Vattnet är hela tiden i rörelse där nytt vatten blandas med det gamla och sedan strömmar vidare med hjulets kraft till nya möjligheter.

Dansa din dans bedrivs under företaget Wheelstream, ägt av Lisa Hjulström.
Wheelstream har F-Skattsedel och är företagsförsäkrat.